Енергозберігаюче виробництво Schuler AG

Виробництво

Виробництво

Сьогодні завдяки конкуренції, що постійно зростає, в автомобільній промисловості, споживач має можливість зупинити свій вибір не тільки на найбільш якісному, аде і в той же час економічно привабливому продукті. Виробництво будь-якого автомобіля починається саме з виготовлення його корпусу з листової сталі, товщина якої всього 2,5 мм. Основним напрямом діяльності компанії Göppingen Schuler AG, мова про яку піде у статті, є виробництво пресових ліній з серводвигунами для виготовлення листової сталі, яка в подальшому перетворюється в нові блискучі корпуси автомобілів в автосалонах. Будучи провідним постачальником техніки для виробництва авто комплектуючих, Schuler AG спроектувала та запустила у експлуатацію вже більше 200 подібних ліній. Як стверджують співробітники компанії, для виробництва надійного обладнання, завжди важливо використовувати лише найякісніші складові. Ось чому,  компанія Schuler AG у своїх проектах використовує виключно кабель Lapp Group.

 

На сьогодні пресові лінії із сервоприводом визнані лідерами ринку та мають кілька значних переваг. Вони більш продуктивні, мінімум на 30% ніж гідравлічні, у той же час вони є більш економічними, споживаючи до 40% менше електроенергії.

 

Завдяки тому, що рух задається безпосередньо сервоприводом, робота ударного штемпеля може бути прискорена або зупинена за лічені секунди. Як результат час виробничого циклу зменшується. У звичайних пресів з маховим приводом швидкість запуску і зупинки залежить від швидкості його роботи. Комп'ютеризоване моделювання складних взаємопов'язаних послідовних процесів дозволяє досягти більш високої ефективності завдяки зниженню енерговитрат. Таким чином, Schuler AG відкривають свої клієнтам, можливості оптимізувати своє виробництво завдяки перевагам обладнання.

 

Вимоги до кабелю, що використовується в пресових лініях з сервоприводом високі. «Перш за все, щоб забезпечити безперервне функціонування обладнання  без будь-яких перебоїв, кабель повинен витримувати високі механічні та електричні навантаження», говорить Герт Хорн, головний електромеханік компанії Schuler AG. «Кабель Lapp Group у повній мірі відповідає всім нашим вимогам. За підрахунками на сьогодні вже було використано близько 55 км кабелю Lapp Group в наших проектах. В основному ми використовуємо кабель силовий, управління, для передачі даних та bus-кабель».

Серводвигун

Серводвигун

У моноблочному корпусі преса, який складається із модулю для зварювання, масивної підставки, що виступає у якості стільниця, та ударного штемпеля вагою до 800 тонн, Schuler AG в основному використовує ÖLFLEX® CLASSIC 110 для внутрішньої кабельної розводки. Він же використовується і на ділянці підключення преса до кабіни управління. Роз'єми заземлення, система освітлення, датчики граничного руху та тиску також підключені кабелем Lapp. Доцільною є прокладка  у зонах з електромагнітними хвилями екранованого ÖLFLEX® CLASSIC 115 CY. Для PROFIBUS систем були обрані кабелі UNITRONIC® BUS FD P PB та UNITRONIC® BUS FD PB PA.

 

Компанія Schuler AG має колосальний досвід у проектуванні великогабаритних ліній виробництва листової сталі. Мова йде про конструкцію із 8 блоків завдовжки 85 метрів.  Загальна вага такої установки може сягати до 9 тис. тонн. Для з`єднання основних блоків у єдину конструкцію задіяний кабель ÖLFLEX® CLASSIC 400 P із зовнішньою оболонкою з поліуретану.

 

Останнім часом на ринку пресових ліній відмічається зріст попиту. Конкурентна боротьба за його долю у свою чергу призводить до підвищення очікуваних характеристик ефективності обладнання в цілому та його комплектуючих. Так мінімальний радіус вигину, стійкість до навантажень при натягу та скручуванні - всі ці характеристики мають бути притаманні кабелю при мінімально можливих його габаритах. Враховуючи сучасні тенденції, для підключення ударного штемпеля, який постійно знаходиться в русі, було обрано ÖLFLEX® CLASSIC FD 855 P та його екранована версія ÖLFLEX® CLASSIC FD 855 CP. Кабель зберігає свою працездатність навіть у найбільш несприятливих умовах. Він є стійким до впливу масел, не містить галогенів, не поширює горіння, може прокладатися у буксованих кабельних ланцюгах та здатний витримати більше 1 млн. циклів вигину, що підтверджено відповідним сертифікатом.

 

З метою мінімізації піків робочих навантажень, сервопреси оснащені стандартними маховими пристроями: «Такі пристрої значно менших габаритів, ніж звичайні двигуни, але незважаючи на це, їх використання дозволяє гарантувати виробництво без будь-яких перебоїв, навіть у моменти пікового навантаження. Сьогодні кожен прес має індивідуальний маховик, який розташований безпосередньо під ним», - говорить Герт Хорн.

 

Хорст Вельца: «Коли мова йде про кабель, ми вважаємо, що Lapp Group - лідер ринку, який ніколи не зраджує своїм високим стандартам якості продукції та сервісу. Щоб бути впевненим у якості власної продукції та надійності нашого виробництва, ми вибираємо найкраще».