Coca-Cola South Africa

Сонячні модулі

Сонячні модулі

Екологічно чиста енергія для Coca-Cola у Південній Африці

Влітку 2011 року компанія Coca-Cola ввела в експлуатацію новий завод пляшкового розливу у місті Гейдельберг (Південна Африка) для свого бренду Valpré. Компанія Lapp Southern Africa, яка входить до складу Lapp Group, спільно із своїм партнером IBC SOLAR, за спеціальними вимогами замовника розробила та встановила сонячну систему укомплектовану кабелем ÖLFLEX® SOLAR та конекторами EPIC® SOLAR 4 Thin.

 

Система має номінальну потужність 30 кВт/пік та генерує близько 50 тис. кВт/год електроенергії на рік, однак, вона була спроектована таким чином, що її потужність може бути збільшена до 90 кВт/пік. Така система дозволяє зменшити викиди CO2 у атмосферу на 29,5 тонн щорічно.

 

Енергопостачання деяких регіонів Південної Африки досі є проблемними. З метою запобігання зупинки виробництва під час перебоїв електропостачання, керівництво компанії Coca-Cola прийняло рішення встановити на заводі власну фотоелектричну систему. Втілювати ідею в життя довірили фахівцям в області фотоелектрики - компаніям Lapp Southern Africa та IBC SOLAR.

 

Зоною відповідальності IBC SOLAR була поставка сонячних модулів, компонентів та систем моніторингу, а також їх установка та введення в експлуатацію усієї системи в цілому. Загалом на заводі встановили 132 сонячних модуля IBC PolySol та 2 перетворювача енергії. Для підключення модулів використовувався контрольний кабель ÖLFLEX® SOLAR XLS. Робоча температура кабелю від -40 до +100°C і, як правило, встановлюється на плоских та скатних поверхнях, в системах з'єднання сонячних модулів, а також для підключення окремих модулів та перетворювачів.

 

Конектор EPIC® SOLAR 4 Thin гарантує максимальну ефективність роботи фотоелектричної системи, завдяки винятково низькому перехідному опору. Стефан Кох, продукт-менержер по продукції SOLAR говорить: «У середньому перехідний опір у конекторів наших конкурентів у 10 разів вище. З нашим показником в 0,2 мОм ми лідируємо в цьому сегменті з великим відривом». Це робить фотоелектричні системи не тільки більш ефективними, але і більш довговічними, сповільнюючи, таким чином, процес експлуатаційної зноски конектора, який ледь нагрівається завдяки низькому перехідному опору із запатентованою системою контакту.

 

Дітер Ділчерт, директор компанії Lapp Southern Africa: «Завдяки нашій співпраці з IBC SOLAR, ми змогли зробити свій внесок у загальну стратегію компанії Coca-Cola у напрямі захисту навколишнього середовища». Ці слова підтверджує Олександр Мюллер, співробітник IBC SOLAR: «Встановлюючи фотоелектричну систему, підприємство подає гарний приклад для наслідування. Будучи міжнародною компанією-розробником фотоелектричних систем, ми хочемо використовувати наш досвід в подальшому для просування використання альтернативних джерел енергії у Південній Африці».

 

Компанія Lapp Southеrn Africa також пропонує своїм клієнтам комплексну сервісну підтримку. Для того, щоб гарантувати експлуатаційну надійність, компанія взяла на себе зобов'язання  контролю та технічної підтримки встановленої системи. Автоматична система дистанційного моніторингу дозволяє визначити потенційні технічні проблеми та попередити їх виникнення.