LAPP приєднується до партнерів промислових мереж SPE

Замість чотирьох пар - кабелі Ethernet з однією парою

Два роки тому LAPP представив перші кабелі Ethernet з однією парою для промислового використання. Однак, до сьогодні не вирішено питання єдиного стандарту конекторів, що в свою чергу, уповільнює впровадження технологіїї IOT в Industry 4.0.

LAPP - лідер світового ринку інтегрованих рішень кабельної продукції, приєдналась до партнерів промислових мереж SPE (Single-pair Ethernet), будучи впевненою, що рішення стандартизації має великий потенціал, тому хоче привнести свій досвід для впровадження цієї технології в мейнстрім.

Ральф Мобус, керівник відділу продакт менеджерів з автоматизації LAPP, говорить: "Через те, що несумісні компоненти перешкоджають впровадженню, для нас важливо розробити єдиний стандарт, який допоможе продуктам вийти на ринок". Ось чому LAPP, ставши членом організації SPE, підтримує партнерів, які презентують стандарт T1 для девайсів з промисловим інтерфейсом відповідно до ISO / IEC 63171-6 та кабелів SPE відповідно до ISO / IEC 11801-X.

Перевага полягає в тому, що SPE відкриває можливість впроваджувати послідовне встановлення Ethernet на всіх рівнях піраміди автоматизації, починаючи з рівня датчика - аж до хмари даних. Раніше, пристрої на рівні датчика не були інтегровані безпосередньо в мережу, а приєднувалися через перетворювачі сигналів або шлюзи за допомогою складного процесу.

Кабель Ethernet з однією парою для промислового використання має ряд переваг:

  • економить до 75% часу при підключенні;
  • тонший і не займатиме багато простору;
  • дозволяє передавати сигнал на відстані 1200 м (мідний Ethernet кабель обмежується довжиною до 100 м);
  • асортимент LAPP включає також особливо гнучкі кабелі, наприклад, для кабельних ланцюгів з перерізом від AWG 26 до AWG 18.

Ці можливості роблять SPE важливою технологією для Smart Factories та впровадження Industry 4.0.