Промисловіть 4.0 - недалека перспектива

Ральф Мьобіус

Ральф Мьобіус

Його офіційна посада в Lapp Group - менеджер по продукції відділу автоматизації та мереж. Крім того, на його візитній картці значиться добре відомий напис «Промисловість 4.0». Ральф Мьобіус прогнозує: «В майбутньому буде значно більше машин, під'єднаних до мережі».

 

«Промисловість  4.0» для Ральфа Мьобіуса - не лише концепція, що наробила багато галасу, а реальність, проте питання часу. Наразі нагальним питанням є яким чином будуть з'єднані окремі пристрої у виробництві в майбутньому? І яку додаткову цінність це може принести виробниками та їх клієнтам?

 

«Промисловість  4.0» - це найбільш популярна тема обговорень для інженерів-економістів, які бачать, як майбутнє ставить нові вимоги. Без сумніву, це призведе до змін у машинобудуванні та виробництві промислових установок. «Для нас, як для спеціалістів кабельного ринку, важливо зрозуміти нові умови, в яких будуть застосовуватися наші продукти. Лише так ми зможемо розробити оптимальні рішення для наших клієнтів», - каже Мьобіус.

 

Тобто необхідно не лише одним оком наглядати за ходом досліджень, а й брати в них активну участь.  «Ми прагнемо проактивно реагувати на тенденції, а не чекати, доки клієнт сам попросить знайти певне рішення. Ми бажаємо бути попереду ринку», - так він описує високі амбіції Lapp Group.

 

Тому він та його колеги слідкують за тим, куди їх приведе в майбутньому еволюційний шлях по якому прямують кабелі передачі даних. І де він завершиться. "Якщо, наприклад, двигун буде мати пряме підключення до мережі, це, звісно, означатиме, що канал даних буде виглядати іншим чином".

 

МІСІЯ: ДОДАТКОВА ЦІННІСТЬ

Він із гордістю розповідає, що Lapp вже сьогодні має у своєму портфоліо рішення для промислового виробництва майбутнього, включаючи технології Fieldbus або промислової мережі Ethernet, оптоволокно та відповідне підключення. При цьому Мьобіус наголошує на комплексності: клієнти будуть отримувати не лише окремі компоненти, а готові рішення – «Plug&Play». В Lapp Group все більше розглядають цей процес як „One-Stop-Shop“ ("єдине вікно"). Таким чином, клієнт описує свої вимоги, а відповідний підрозділ Lapp Group знаходить рішення. Більше того, клієнт отримує повну інформацію, консультацію та інстукцію стосовно сборки та підключення продукції на місці єксплуатації.

 

І сам спосіб, у який клієнти замовляють продукти, і те, як ми зберігаємо їх на складі, зазнає, на думку Ральфа Мьобіуса, значних змін. «Ці процеси також мають стати розумними», - такий його прогноз. Він добре розуміє, як спростити, автоматизувати та прискорити цей процес. «Ми постійно працюємо над швидкістю поставки кабелю клієнтам. З цього приводу виникає все більше нових ідей. Ми переглядаємо наші внутрішні процеси, щоб отримати максимум переваг від проекту «Промисловість 4.0».