Кабель ÖLFLEX® використовується в гумозмішувачах компанії Continental

Гумозмішувач «Internal mixer 8»

Гумозмішувач «Internal mixer 8»

Питання безпеки є ключовим при виборі шин для автомобілю. Вони повинні гарантувати гарну амортизацію, плавний хід та стійкість при русі, тривалий термін експлуатації. Виробництво такої високотехнологічної продукції є ключовою сферою діяльності німецького концерну Continental (Ганновер, Німеччина), провідного європейського виробника автомобільних шин. Один з найбільших у Європі заводів концерну розташований у Корбах, Гессен. Тут щодня випускається до 34000 шин для автомобілів, позашляховиків і вантажного транспорту.

 

Повністю довіряючи нашим надійним технологіям, компанія Continental у багатьох виробничих лініях використовує продукцію Lapp Group для забезпечення надійного з'єднання і підключення їх компонентів. Приклад – введений у експлуатацію декілька років тому гумозмішувач «Internal mixer 8» для змішування та прокатування сировинних матеріалів. Процеси змішування, прокатування та охолодження різні в залежності від типу шин та бажаних властивостей матеріалу компонентів шини. Для виробництва високоякісної шини такого класу необхідно до 12 різних гумових сумішей, загальною кількістю 60-90 тон полотна щодня.

 

Виробнича лінія розташована на 4 поверхах та управляється однією людиною. Кабельні лінії прокладені в лотках під стелею. Відповідальний за прокладку кабелю Бернд Емд, співробітник відділу електроустаткування Continental: «Ми використовували виключно кабелі Lapp, оскільки були вражені високою якістю продукції Lapp Group та особливо висококласним сервісом, наданих постачальником».

Застосування кабелю Lapp в гумозмішувачах

Застосування кабелю Lapp в гумозмішувачах

Конвеєр та кілька каналів й труб транспортують сировинний матеріал у змішувач. За безпеку даного процесу відповідають кабелі ÖLFLEX® FD CLASSIC 810 P. Оскільки на етапі змішування компонентів використовуються мастильні матеріали, для підключення використовувався маслостійкий контрольний кабель ÖLFLEX® 191. На наступному етапі отриманий пластичний матеріал надходить у прес-екструдер. За допомогою двох шнеків і валка екструдер розкачує полотно. Досягти високих показників якості даного процесу стало можливим завдяки підключенню екструдера кабелем ÖLFLEX® CLASSIC 100 CY. А кабель ÖLFLEX® FD 90 CY з екраном у вигляді обплетення із лудженої міді у рухомому кабельному ланцюгу слугує для підключення рухомого приводу валка та частотного перетворювача.

 

Конвеєрна стрічка транспортує полотно від валка до системи охолодження. Управління електродвигунами в даному випадку відбувається за допомогою кабелю ÖLFLEX® CLASSIC 110. У системі управління приводами задіяні кабелі UNITRONIC® BUS PB FD PA. І, нарешті, на завершальному етапі з конвеєра гармошкою сходить полотно. Перш ніж полотно буде реалізовано та згодом використано для виготовлення шин, воно проходить контроль якості. Зразки проходять випробування на якість та отримують апробацію на подальше використання.