Прихований чемпіон Bystronic glass

ВІН НЕ ПРОПУСКАЄ ТЕПЛО НАЗОВНІ, А ХОЛОД — УСЕРЕДИНУ: СКЛОПАКЕТ ВІДІГРАЄ ВСЕ БІЛЬШУ РОЛЬ У БУДІВНИЦТВІ. ОДНА КОМПАНІЯ НА ПІВНОЧІ ШВАРЦВАЛЬДУ ВИРОБЛЯЄ ОБЛАДНАННЯ, НА ЯКОМУ ВИГОТОВЛЯЮТЬСЯ СКЛОПАКЕТИ. НАРАЗІ ВЕДЕТЬСЯ БУДІВНИЦТВО НАЙБІЛЬШОЇ ЛІНІЇ З ВИРОБНИЦТВА СКЛОПАКЕТІВ У СВІТІ. 

Прихований чемпіон Bystronic glass

Прихований чемпіон — точнішої назви і не добереш. Група Bystronic glass включає в себе три технологічні центри у Швейцарії, Китаї та Німеччині із загальним штатом 465 співробітників. Тут, у Нойхаузен-Хамберзі, понад 50 років виготовляється обладнання для виробництва склопакетів, яке постачається у різні країни світу.

Вежа Оскара Німейєра в Ріо-де-Жанейро, Мерседес-Бенц-Арена в Берліні, Шанхайська вежа — всі вони мають дещо спільне: їх склопакети виготовлені на обладнанні Bystronic glass. «Навіть у найвищій будівлі світу — „Бурдж-Халіфа“ — є частинка Bystronic glass», — із посмішкою розповідає Петер Нішвітц. Він відповідає за корпоративні комунікації міжнародного бренду Bystronic glass.

Архітектурне скло — головна спеціалізація виробничого майданчика в Нойхаузен-Хамберзі, де виготовляються величезні установки з виробництва склопакетів. А попит на них зростає в усьому світі разом із вимогами до енергоефективності та звукоізолюючих якостей. «Скрізь, де вимоги до енергоефективності вже законодавчо оформлені, наше обладнання, що перетворює скло на склопакети, користується попитом», — розповідає Нішвітц.

Успіх не падає з неба, а є результатом постійних удосконалень. Наприклад, використання попередньо зібраних кабельних ланцюгів ÖLFLEX® CONNECT. «Видалення ізоляції з кабелю, з одножильних проводів, встановлення штекерів і монтування у буксовані кабельні ланцюги — раніше все це ми робили самотужки, вручну, — розповідає Торстен Майєр, інженер-технолог Bystronic glass. — Завдяки тому, що тепер ми отримуємо від Lapp повністю зібрані вироби, ми змогли скоротити час обробки з вісьмох годин до однієї». В цьому і є сенс оптимізації: кожен робить те, що вміє найкраще. Компанія Lapp, як експерт у сфері кабельних з’єднань, займається кабельними ланцюгами, а електрики Bystronic glass можуть у
зекономлений час зосередитися на інших важливих завданнях. «Нам вдалося скоротити час монтажу та витрати на логістику, тому що Lapp постачає нам ланцюги точно в строк», — продовжує Майєр.

НАЙБІЛЬША ВИРОБНИЧА ЛІНІЯ У СВІТІ


Довжина класичної лінії з виробництва склопакетів становить від 50 до 70 метрів. Але тут, у Нойхаузен-Хамберзі, освоюють новий масштаб: тут будується найбільша лінія з виробництва склопакетів у світі рекордної довжини — 160 метрів — для склопакетів розміром до 18 х 3 метри. У збиральному цеху сидять два інженери з ноутбуками. Більше схоже на політ у космос, ніж на середнє машинобудівне підприємство. Уся лінія — суцільне спецзамовлення. «Нам довелося поділити її на 3 ділянки. Перші дві вже поставлені клієнту», — з гордістю розповідає Торстен Майєр. У компанії Bystronic glass уміють працювати крупномасштабно, але і швидко також. «Якщо клієнт виготовляє велику кількість однакових склопакетів, йому важливіший такт конвеєра», — каже Майєр. І для цього є відповідна лінія, здатна виробляти від 800 до 1200 склопакетів за зміну.

Прихований чемпіон Bystronic glass

Згідно  специфікації компанії Bystronic glass, Lapp Group розробила і зібрала кабельний ланцюг - SILVYN® CHAIN ​​445 MU для високодинамічних застосувань, довжиною 2,7 метра, виготовлений з пластика з розбірними рамками. Збірка виконувалась за індивідуальними вимогами клієнта.

 

Прихований чемпіон Bystronic glass

Наприклад, у ланцюзі використовується безгалогеновий кабель ÖLFLEX® FD 855 P. Він ідеально підходить для використання у жорстких умовах, адже має невеликий радіус вигину та довгий хід переміщення, і є сертифікованим UL / cUL для Північної Америки – що є вирішальним фактором для орієнтованого на експорт лідера світового ринку. За потреби замовника можна використовувати кабельні збірки ÖLFLEX® CONNECT SERVO. При виробництві цих сервокабелей роз’єм і кабель з’єднуються напівавтоматичним способом. Це дає значні переваги з точки зору якості, доступності та екранування. Серед інших переваг, захист від електромагнітних перешкод на 400 відсотків краще, ніж із звичайними рішеннями. Для передачі даних використовується UNITRONIC® BUS PB Profibus із встановленим роз’ємом M12. Ланцюг також містить два шланги для передачі рідин та повітря – один зовнішнім діаметром 15 мм, другий – 35 мм.

Конструкцію описаного базового ланцюга можна легко змінювати та пристосовувати до інших розмірів обладнання. Довжини кабелів та встановлених шлангів також можуть бути адаптовані в будь-який час.

Співпраця з Lapp має давню історію, але з 2011 року вона стала особливо інтенсивною. «Тоді ми запровадили попередньо зібрані кабельні ланцюги Lapp», — згадує Торстен Майєр. Із того часу кількість установлених кабельних ланцюгів Lapp значно перевищила 100. І був освоєний істотний потенціал економії. Тому планується подальше використання кабельні ланцюги ÖLFLEX® CONNECT.

Прихований чемпіон Bystronic glass

Крім того, Торстен Майєр спільно з інженером зі збуту Lapp Б’янкою Файстель реалізували ще одне покращення: скорочення складу до 50 кабельних барабанів замість попередніх 88. Скорочення складу стало можливим завдяки запровадженій компанією Lapp системі канбан для барабанів: коли кабельний барабан майже закінчується, один зі співробітників сканує його код сканером Lapp і миттєво замовляє новий барабан. Торстен Майєр, у зв’язку із цим, зробив висновок: «Увесь процес і ноу-хау компанії Lapp говорять самі за себе». І не дивно: для співробітників Lapp супровід клієнтів під час вирішення задач з оптимізації є дуже важливою справою.

Прихований чемпіон Bystronic glass

Під назвою ÖLFLEX® CONNECT, Lapp пропонує комплексні рішення та інженерні послуги для кабельних систем. Програма ÖLFLEX® CONNECT базується на трьох основних пунктах: ÖLFLEX® CONNECT CABLES - включають в себе класичні кабельні збірки. ÖLFLEX® CONNECT CHAIN - визначення для кабельних ланцюгів із встановленими кабелями та шлангами, які проектує та збирає Lapp.

 За запитом, Lapp може навіть здійснювати збірки на заводі, в приміщеннях замовника. Також можливі комплексні рішення - наприклад, повністю укомплектовані кабельні ланцюги зі сталі вагою в декілька тонн, які використовуються в самих різних галузях промисловості.

 

ÖLFLEX® CONNECT SERVO – сервокабелі із встановленими конекторами. Ці сервокабелі виробляються відповідно до стандартів виробників сервоприводів, тобто є «стандартними продуктами», тоді як  класичні кабельні збірки та комплектні кабельні ланцюги проектуються та виробляються індивідуально для кожного окремого замовника. Lapp має виробничі потужності в Європі, Азії та Америці, і, завдяки своїй глобальній структурі, може гарантувати високі стандарти якості з точки зору інженерних, консультаційних та виробничих ноу-хау у всьому світі.