Ген прогресу

ILLIG1

Що спільного між стаканчиком від йогурту, велосипедним шоломом, садовим ставком та панеллю приладів? Все це виробляється на обладнанні ILLIG. Продукція з термоформованної пластмаси оточує нас повсюдно - починаючи від кавової капсули, що розповсюджується мільярдами екземплярів, до обшивки автомобільного багажника. Не дивлячись на це, термоформування - вузькоспеціалізована галузь промисловості. Її серце знаходиться в місті Хайльброннм (Німеччина). Оселившись тут, компанія ILLIG є не просто лідер на цьому ринку, але і єдиний у світі постачальник, який самостійно виготовляє промислове устаткування та інструмент. 

 

Часто компанію ILLIG називають постачальником системних рішень. Поєднання обладнання, інструментів та технологічних ноу-хау унікальне в цій галузі - формула успіху цієї швабської компанії. Скрізь, де потрібно економічне виробництво штампованих деталей високої якості, застосовують установки ILLIG.

 

Номенклатура компанії складає 68 серій машин, а також незліченну кількість індивідуальних конфігурацій ліній. Термоформування тут безперервно удосконалюється, що дозволяє швидко  реагувати на зміни в технології.

 

«Ми робимо ставку на таких партнерів, як Lapp, які йдуть пліч-о пліч з часом, каже Карл Шойбле, - оскільки кабель Lapp відповідає нашим високим стандартам та витримує високі механічні навантаження, прискорення при рухомій прокладці та коливання температури в установках ILLIG».

ILLIG3

Карл Шойбле - не тільки Генеральний директор компанії ILLIG, але й зять її засновника. Ось чому  ILLIG можна вважати виключно сімейною компанією. Її історія починалась у гаражі, а сьогодні, 65 років потому, компанія має світове ім`я та репутацію. Тепер навіть конкуренти офіційно виробляють свою продукцію по «стандарту ILLIG».

 

Створювати нові стандарти для фахівців ILLIG справа не нова. Термоформуванню не вчать ані в школі, ані в університеті. Тому доводилося все пізнавати у практиці самостійно та передавати знання іншим: «Будь-яке устаткування ILLIG «укомплектоване» програмою навчання для клієнта», - говорить Шойбле та вказує на сучасний сервісно-освітній центр позаду себе. Зразково-показовий в прямому сенсі слова. Компанія ILLIG виробляє від 300 до 400 машин на рік. Кожну з них клієнт приймає ще на виробництві. Тут же, у Хайльбронні представники клієнта отримують ази управління новою технікою. Повертаючись у власний офіс, клієнти вже з легкістю можуть самостійно експлуатувати устаткування та примножувати отримані ноу-хау.

 

Оскільки на всьому ринку до появи ILLIG спеціалізованої літератури за темою «термоформування» взагалі її не було, інженери ILLIG написали її самостійно, зібравши накопичений досвід. Написана книга була перекладена на 7 мов. Вона донині вважається Біблією своєї галузі.

 

У виробничому цеху відчувається запах машинного мастила та надзвичайної точністі. Виробничий процес розділений на так звані «слоти». Кожна машина проходить 18 станцій, точно синхронізованих один з іншою. Щодня з лінії цеху сходить одна машина або один компонент  серії.

 

ILLIG2

«Щоб витримати цей темп, нам потрібні надійні партнери, - стверджує керівник відділу продажів Хайко Вінка, - адже від довгих термінів поставки виграють тільки наші конкуренти».

 

Тому це аж ніяк не збіг обставин, що у серці кожної машини ILLIG можна знайти продукцію Lapp. У тому числі і новий кабель ETHERLINE® Cat. 6A. Вибір на користь цього кабелю стався в результаті спроб знайти оптимальний особливо гнучкий Ethernet-кабель для перехресного обміну даними між двома модулями контролю безпеки з достатнім потенціалом для очікуваних та постійно зростаючих швидкостей передачі інформації.

 

ILLIG та Lapp об'єднує багаторічне партнерство, яке в останні роки розвивалося особливо інтенсивно. Зокрема, під час модернізації власного виробничої ділянки ILLIG. Прагнення до прогресу закладена в ДНК деяких компаній.

 

У ILLIG та Lapp є спільні риси, що характеризують компанії. Вони були засновані швабськими майстрами своєї справи. Обидві компанії є сімейними та в той же час глобальними гравцями. Та обидві компанії-піонери: «Коли ми відкриваємо нові ринки в нових країнах, нам аж ніяк не обійтися без надійної партнерської мережі», - підтверджує Карл Шойбле.

 

«При експортному курсі більше 87% нам потрібні надійні компоненти», - доповнює керівник відділу продажів Вінка. – «У випадку, якщо клієнт, де б він не знаходився, купує термоформовочну машину ILLIG, він набуває обладнання лідера ринку та очікує виняткову якість».