Lapp Group освітлює морські простори

Лайнер AIDALuna

Лайнер AIDALuna

Застосування ÖLFLEX® FD CLASSIC на лайнері AIDALuna

AISAALuna - один з найбільш новітніх круїзних лайнерів, що належить AIDA Cruises. Введення в експлуатацію відбулося у 2009 році. Лайнер був побудований компанією Meyer Werft GmbH у Папенбург (Німеччина). Судно довжиною 252 м, 32,2 м шириною та висотою у 13 палуб. Серед 1025 пасажирських кают, відвідувачі можуть гарно провести час у 7 ресторанах, 11 бара, театрі чи кінотеатрі. Чотири дизельних двигуна, спроектованих МаК, складають в сумі 50000 к.с. потужності цього плаваючого готелю класу люкс. Круїзна швидкість близько 22 вузлів (41 км/год).

Вимоги безпеки на борту пасажирського судна надзвичайно високі. Саме з цієї причини було вирішено використовувати для освітлення з'єднувальні та контрольні кабелі ÖLFLEX® FD 820 H та ÖLFLEX® FD CLASSIC 810. Вони є вогнестійкими відповідно до IEC 60332-1-2, надзвичайно гнучкі та з маленьким діаметром, вони ідеальні для прокладки в захисних трубах та кабельних каналах з невеликими перетинами, застосовуваних у суднобудуванні.

 

Клієнт

Meyer Werft є сімейним бізнесом вже шість поколінь. З моменту заснування компанії підприємство завжди вдосконалювалось із залученням новітніх технологій. Сьогодні Meyer Werft будує елітні круїзні лайнери для клієнтів по всьому світу. Компанія, також, спеціалізується на будівництві суден спеціального призначення, таких як розкішні яхти, пасажирські пороми, ролкери і пасажирські судна, паливні танкери і перевізники живого вантажу.

 

Вимоги та переваги

Круїзний лайнер - це величезна кількість високих технологій на обмеженому просторі. Контрольні кабелі ÖLFLEX® FD 820 H та ÖLFLEX® FD CLASSIC 810 підходять для цього з кількох причин. По-перше, завдяки їх високій вогнестійкості за стандартом IEC 60332-1-2, отже, безпеки для людей, а по-друге, завдяки малому діаметру, що дозволяє легко прокладати їх у вузьких трубах та кабельних каналах. Кабелі також підходять для використання у вологому середовищі завдяки їх стійкості зовнішньої ізоляції та кабельним вводам SKINTOP®.