Продукція Lapp на лінії виробництва снеків

Ми стоїмо на порозі технологічної революції у харчовій промисловості. Помітно зростаюча кількість населення планети потребує все більше і більше якісних продовольчих товарів. Істотне зростання попиту, рано чи пізно, призведе до винаходу кардинально нових методів ефективного виробництва. Продукція LAPP на заводі PepsiCo.

Kabelwelt 03 2015 on-line

Ще зовсім недавно збільшення обсягів виробництва продуктів харчування зумовлювало в першу чергу розширення посівних ділянок чи розширення виробничих потужностей. Сучасні удосконалені добрива, автоматизація процесів висадки та збору врожаю, залучення новітньої техніки сприяють більш раціональному використанню сільськогосподарських угідь та ефективному веденню господарської діяльності. Згідно даних KPMG (одна з чотирьох аудиторських компаній "Великої четвірки") інвестиції в модернізацію устаткування та автоматизацію процесів є пріоритетними для підприємств харчової індустрії.

 

Очевидно, що останні тенденції світової економіки торкнулися не лише виробників продуктів харчування, але й компаній-постачальників обладнання для даного сегменту. Співпрацюючи з багатьма світовими лідерами, такими як Danone, Warsteiner, Coca-Colа, PepsiCо, Lapp Group не залишилась осторонь, наші кабелі та роз'єми є невід'ємною частиною будь-якої виробничої інфраструктури з виробництва продовольчих товарів. У відповідь на потреби своїх клієнтів ми розробили ряд інноваційних продуктів для підприємств харчового сегменту.

 

КОМПЛЕКСНИЙ ПІДХІД

Найрізноманітніші умови експлуатації та технологічні методи, що використовуються нашими клієнтами в харчовій промисловості, вимагають як відповідності стандартам, так і наявності додаткових властивостей.

У Lapp Group будь-яке підприємство харчової направленості ми умовно поділяємо на три зони:

  • Гігієнічна зона, що передбачає прямий контакт продуктів переробки з кабельною продукцією.
  • Зона бризгів, до якої включаються ділянки, що піддаються опоседкованому впливу продуктів харчування.
  • Технічна зона, що ніяким чином не контактує з сировиною.

У той час, коли технічна зона не передбачає особливих вимог до кабелю, зони, де він контактує з продуктами переробки висувають неабиякі вимоги до КПП: мають бути враховані стійкість кабелю до пари та гарячої води, що подається під тиском, стійкість до хімічних розчинів, що використовуються при дезінфекції та чистці. Варто також врахувати гігієнічні норми та стандарти, що виключають будь-які побоювання щодо здоров'я кінцевого споживача.

Таким чином, ідеальним рішення для підприємств харчової спрямованості є кабель у оболонці ROBUST, виконаної із спеціального термопластичного еластомеру чи поліуретану. Чудова стійкість матеріалів до широких температурних діапазонів, біомасел, жирів, воску, до гарячої та холодної води, а також водорозчинних миючих засобів безпосередньо впливає на надійну роботу обладнання в цілому. ÖLFLEX® ROBUST 200/210 чи його экранована версія – ÖLFLEX® ROBUST 215 C рекомендовані до використання на ділянках чутливих до електромагнітного випромінення, а кабель UNITRONIC® ROBUST можна назвати його аналогом для ліній передачі даних. Чудовим доповненням лінійки рішень для харчової галузі є аксесуари для підключення кабелю. Корпус із нержавіючої сталі гарантує надійне функціонування у заявлених умовах.

Більше того, кабельний ввід SKINTOP® HYGIENIC та фіксатор для кабельних труб SILVYN® HYGIENIC можуть використовуватись у гігієнічній зоні. Детальну інформацію та повний асортимент продукції можна знайти на сторінках брошури "Рішення Lapp Group для харчової промисловості". Для замовлення друкованої версії, надсилайте Ваш запит до відділу маркетингу (marketing(at)lappukraine.com) чи завантажуйте онлайн версію на нашому сайті.

LAPP У ДІЇ

sandora

Компанія PepsiCo - один з найбільших в Україні виробників продуктів харчування і напоїв. 27 мільйонів українців - дві третини населення країни - регулярно споживають продукцію компанії. Компанія є одним з найбільших в Україні переробників сирого молока, сезонних овочів та фруктів. Сьогодні PepsiCo в Україні належать п'ять підприємств, розташованих у різних куточках країни: два заводи з переробки фруктів, овочів і виробництва соків та інших напоїв (Миколаївська обл.), Харківський та Київський молочні комбінати та новітнє високотехнологічне підприємство з виробництва дитячого харчування запущене в 2012 році.

 

Для задоволення потреб стрімко зростаючого споживчого попиту минулого року був реалізований проект з розширення виробничих потужностей - запуск снекової лінії на базі заводу у селі Миколаївське (Миколаївська обл.). В рамках проекту ЛАПП УКРАЇНА здійснила поставку кабельно-провідникової продукція на підприємство. У переважній своїй більшості кабель прокладався у технічних зонах, а тому особливо жорстких вимог щодо гігієнічних норм клієнт не висував. Як повідомили нам спеціалісти PepsiCo в Україні, лінія на підприємство постачалась вже у частковій зборці – основним завданням інженерів стало під'єднання усіх модулів у єдину систему. У цих цілях найоптимальнішим рішенням став універсальний контрольно-силовий кабель ÖLFLEX® CLASSIC 100/110, що був закуплений у обсязі більше 9 км. Окрім прокладки у силових ланцюгах управління та енергоживлення, основним його призначенням стало під’єднання датчиків та систем автоматизації, а також сигнальної лінії захисту автоматики. Система освітлення цеху з виготовлення снекової продукції також реалізована за допомогою ÖLFLEX® CLASSIC 110. В зонах з електромагнітним випромінюванням була використана його екранована версія ÖLFLEX® CLASSIC 115 CY.


Двигун потужністю 250 кВт, що запускає конвеєрну лінію, під'єднаний кабелем з подвійним екраном - ÖLFLEX® SERVO 2YSLCY-JB. Три жили енергоживлення у комбінації із трьома жилами заземлення, що
покриті оболонкою із ПВХ пластикату чорного кольору, гарантують оптимальну електросумісність та дозволяють прокладати кабель поза приміщенням.


На ділянках, де кабель потребував додаткового механічного захисту, були використані рукава з оцинкованої сталі у оболонці із ПВХ. SILVYN® EF у комбінації із відповідним фіксатором гарантує герметичне з'єднання із класом захисту IP67. Це означає, що кабель надійно захищений від вологи та пилу, що часто можуть накопичуватись під час виробничого процесу.

 

Кліент: PEPSICO В УКРАЇНІ

Сьогодні PepsiСo в Україні – один з найбільших виробників продуктів харчування та напоїв; промислових переробників фруктів, овочів та сирого молока. Діяльність PepsiСo створює робочі місця для тисяч країнців.

Найбільшими брендами компанії в Україні є "Сандора", "Садочок", "Сандорик", Pepsi, 7UP, Mirinda, Слов'яночка", "Агуша", холодний чай Lipton Ice Tea, енергетичний напій Adrenaline Rush, Lay's, ХрусTeam", мінеральна вода "Єсентуки" та "Аква Мінерале".