ПАТ "Поділля Цемент"

CRH

Міцний, як подільський цемент, надійний, як LAPPKABEL


Найбільшим промисловим підприємством Хмельниччини і цементної галузі України є публічне акціонерне товариство «Подільський цемент». Проектна потужність цього гіганта становить 2,5 млн. тонн цементу в рік, що дає право називати його одним з найбільших в Європі.

 

Сьогодні ПАТ «Подільський цемент» випускає 5 видів цементу для найрізноманітніших потреб клієнтів. Цемент – основний компонент при виробництві бетонних сумішей, збірних залізобетонних конструкцій та будівельних розчинів для будівництва житлових, промислових, транспортних, морських, річкових та гідромеліоративних споруд. Так, продукція підприємства з успіхом використовувалася при спорудженні Запорізької і Хмельницької АЕС, Дністровського каскаду ГЕС, об'єкту «Саркофаг» Чорнобильської АЕС, Київського метрополітену та інших відповідальних об'єктів державного значення. Продукцію ПАТ «Подільський цемент»  добре знають й в Іспанії, Чехії, Німеччині, Угорщині, Польщі, Туреччині, Азербайджані, Румунії, Молдові та інших країнах світу.

 

Підприємство було засновано ще у 60-х роках минулого століття, проте його «нова історія» розпочалася у 1999 році, коли  завод став частиною Групи CRH - одного зі світових лідерів у галузі виробництва будматеріалів. Адже найбільш вагомим та значущим інвестиційним проектом компанії CRH в Україні стало будівництво на ПАТ «Подільський цемент» нової сучасної технологічної лінії виробництва цементу енергоощадним та екологічно чистим «сухим» способом, вартістю понад €300 млн. (2008 – 2011 рр.).

 

Так, в рамках проекту з реконструкції ПАТ «Подільський цемент» ЛАПП УКРАЇНА була обрана постачальником надійної кабельно-провідної продукції, зокрема кабелю передачі даних та комплектуючих для його підключення. Для реалізації контрольних ланцюгів перевірки стану обладнання був використаний контрольний екранований кабель ÖLFLEX® CLASSIC 115 CY. Стійкість кабелю до впливу високих механічних навантажень, масляних розчинів та надійна експлуатація навіть в екстремальних умовах були пріоритетними характеристиками КПП для замовника, однак ключовим фактором вибору стала надійність передачі сигналу та електромагнітна сумісність завдяки мідному екрану в конструкції кабелю. Надійне заведення кабелю в корпуси шаф управління на локальних постах безпеки реалізовано за допомогою кабельних вводів SKINTOP® MS-M BRUSH 75×1,5 із латуні. Щітка з мідної проволоки, що інтегрована у корпус кабельного вводу, дозволяє досягти надійного контакту з екраном кабелю 360°. Клієнти зі своєї сторони відзначаються швидкість монтажу SKINTOP® MS-M BRUSH у порівнянні з подібними системами.

 

«SKINTOP® MS-M BRUSH 75×1,5 – цікава та по-своєму унікальна позиція номенклатурного ряду Lapp Group. У переважній більшості основними замовниками таких кабельних вводів є сучасні підприємства з  новітнім високотехнологічним обладнанням - оцінити усі переваги SKINTOP® MS-M BRUSH, іноді навіть у перспективі, під силу справжнім професіоналам свого діла. Варто, мабуть, зауважити, що ЛАПП УКРАЇНА - один з небагатьох постачальників подібних кабельних рішень, що здатні надійно захистити та збільшити термін експлуатації коштовного обладнання», - розповів менеджер з продукції SKINTOP®, Олександр Квартюк.

 

Головною інновацією Lapp Group минулого року стала розробка SKINTOP® BRUSH ADD-ON. Новинка являє собою контргайку з інтегрованою мідною щіткою для контакту з екраном. Таким чином, тепер при наявності стандартних поліамідних кабельних вводів, наші клієнти мають можливість надійно захистити кабель та обладнання від впливу електромагнітного випромінення.

 

Для ділянок виробництва без електромагнітних полів, цілком придатними стали стандартні латунні  кабельні вводи з високими рівнем захисту від механічних і хімічних впливів SKINTOP® MS-M.

 

Для підключення блоків збору та обробки інформації використовується монтажний кабель JE-Y(ST)Y...BD.  Його статичний екран із алюмінієвої фольги з доступом до контактної жили зменшує вплив високочастотних електромагнітних перешкод. Саме цю вимогу до кабелю клієнт відзначив як основну. Кабель передачі даних UNITRONIC® BUS PB постачався переважно для підключення аналогових датчиків до вимірювальних пристроїв.  Окрім того, що кабель може прокладатися як в сухих, так і в вологих приміщеннях, UNITRONIC® BUS PB гарантує надійну передачу сигналу без впливу електромагнітного випромінення при нерухомому монтажі.

 

Нині, успішно реалізований проект установки нової технологічної лінії на ПАТ «Подільський цемент» - не єдиний для нашої компанії. Присутність продукції LAPP на виробництві цементу розширюється. Нещодавно на  Подільському цементному заводі розпочато проект модернізації системи завантаження цементу в силоси та вивантаження навального цементу. Однією з компаній, що здійснювала електричні монтажні та роботи зі збору щитового обладнання, стала компанія-замовник ЛАПП УКРАЇНА – «Авіакон проект». Вже переконавшись у якості продукції LAPP KABLE і користуючись кабельно-провідною продукцією LAPP KABEL не один рік, Львівська електромонтажна компанія зробила вибір в сторону ЛАПП УКРАЇНА.