Пісківський завод скловиробів

DSC 4286

Історія Пісківського заводу скловиробів бере свій початок у далекому 1929 році. Спочатку на заводі виготовляли сортовий посуд та скло для освітлювальних приладів, паралельно розвиваючи основний напрямок - виробництво пляшок та банок. З того часу підприємство пережило чимало реконструкцій та модернізацій, за цей період змінилося, здається, все: від стандартів виробництва до різноманітності лінійки продукції. Сьогодні це сучасне високотехнологічне підприємство, що входить до концерну «Група компаній «Укрпромінвест» по виробництву широкої номенклатури склотари. На Пісківскому заводі скловиробів використовується обладнання та виробничі лінії поставлені від світових брендів таких як: Zippe (Німеччина), SORG (Німеччина), Zecchetti (Італія), Antonini (Італія), Thimon (Франція), MSC & SGGC (Франція), та Emhart Glass (Швейцарія).

 

Впевнено говорити про високу якість продукції, яка виробляється на підприємстві, дозволяє багаторічний досвід висококваліфікованого персоналу і сучасні енерго- і матеріалозберігаючі технології. Все це робить можливим пропонувати на ринку конкурентноспроможну ціну на продукцію, зберігаючи оптимальне співвідношення ціна/якість.

 

Технологічний процес виготовлення склотари складається з декількох послідовних етапів: приготування шихти – суміші вихідних матеріалів, скловаріння, формування склотари та отжиг . Заключними є контроль якості продукції і пакування.

 

Під час підготовки шихти найскладнішій обробці піддається пісок. Його вміст у звичайній скляній шихті найвагоміший, а від його якості багато в чому залежить якість скла і скляних виробів. Наприклад, сполуки заліза в піску надають склу небажаний жовто-зелений відтінок.

DSC 4267

Пісок піддають сушці і просіюванню. Для сушки піску та інших сировинних матеріалів найбільш поширеним агрегатом є прямоточний сушильний барабан. Він являє собою нахилений під кутом 45° до горизонту металевий циліндр, у середині якого часто встановлюють металеві направляючі , що сприяють кращому розподілу піску по перетину барабану. Для виконання кабельної розв`язки на цій ділянці виробництва склотари був використаний екранований контрольно-з`єднувальний кабель ÖLFLEX® CLASSIC 110 CY від Lapp Group. Використанню кабелю, у конструкції якого присутнє мідне обплетення, як у лініях передачі даних, так і у цілях електрифікації обладнання існує цілком обґрунтоване роз`яснення. Вся річ у тому, що при високій щільності монтажу електромагнітне випромінення силового кабелю впливає негативним чином на лінії передачі сигналів, збій у роботі яких може призвести до аварійних ситуацій та понесення збитків. Так, точність показників датчиків-витратомірів забезпечується завдяки екранованому кабелю ÖLFLEX® CLASSIC 110 CY, що навіть в умовах обмеженого простору та розташування кабелю у безпосередній близькості гарантує надійну передачу даних. В цілях під`єднання електронних приладів управління та контролю також широко використовується кабель UNITRONIC® LiYCY. При інших рівних, ціна на UNITRONIC® LiYCY значно нижча. Кабель – ідеальне рішення при обмеженому бюджеті та необхідності кабелю з невеликим перерізом.


Під час будівництва нового цеху , на завод було поставлено сучасне обладнання та автоматизовані лінії виготовлення склотари. Переважна більшість продукції LAPP KABEL потрапила на підприємство саме в рамках комплексних поставок обладнання іноземними компаніями-інтеграторами, тим не менш наша продукція була задіяна і при виконанні робіт по зборці та пуско-налагоджувальних робіт вже на місці. Так, електрифікація трансформатора електропідігріву скловарної печі на підприємстві виконана за допомогою силового кабелю NYY-O. Окрім основних критеріїв відповідності середовищу застосування кабелю, таких як можливість прокладки в грунт чи стійкість до ультрафіолету при використанні поза приміщенням, NYY-O відповідає номінальній напрузі до 1кВт та має ряд суттєвих переваг над кабелем ВВГ. Перш за все, німецька якість гарантує точну відповідність заявленим технічним характеристикам, кабель може витримати значно вищі електричні навантаження та має тривалий строк експлуатації. По-друге, варто відзначити якість зовнішньої оболонки та її стабільну форму - це значно полегшує роботу спеціалістам з електромонтажу.


SKINTOP® - один із восьми брендів Lapp Group, що гарантує надійну фіксацію кабелю. Поставка на Пісківський завод, що здійснювалась через партнера ЛАПП УКРАЇНА - компанію «Яхонт», включала кабельні вводи із поліаміду SKINTOP® ST. Температурний діапазон, що коливається у межах від -20°C до +80°C, цілком прийнятний для ділянок віддалених від скловарних печей. Висока якість – не просто заявлені виробником слова, кабельні вводи SKINTOP® - продукція на порядок вищого класом від своїх аналогів. Здатність витримувати тиск у 5 бар досягається завдяки високоміцному поліаміду: SKINTOP® стійкі до високих механічних навантажень та ударів великої сили. Ергономічна конструкція пропонує нашим клієнтам не лише легкість у використанні, але й здатність гарантувати ступінь захисту IP 68, яка унеможливлює потрапляння сторонніх предметів більше 50 мм, а також гарантує захист від проникнення вологи при постійному зануренні у воду. Вода не викликає псування обладнання при заданих умовах і необмеженому часі занурення. Низька якість матеріалу вставок, крихкість ламелю та «одноразовість» – ті недоліки, на які зазвичай скаржаться наші клієнти при роботі з вітчизняними кабельними вводами чи китайськими аналогами. Нещодавно Lapp Group відсвяткувала 25-ту річницю заводу по виробництву кабельних вводів, а минулого року виповнилося 35 років із дня реєстрації торгової марки. Сьогодні більше 35 років потому продуктова лінійка SKINTOP® включає понад 800 позицій для будь-якої області застосування.


Більше року тому ЛАПП УКРАЇНА провела акцію «Дроти Lapp Group для усіх та кожного», яка зрівняла ціни на дроти LAPP KABEL з вітчизняними виробниками і дозволила кожному відчути всю різницю при роботі з продукцією німецької якості. Єдина широка палітра з 12 кольорів, зручна система зберігання у картонних коробках – це ті характеристики, що вирізняють дріт LAPP KABEL з-поміж інших. Саме з того часу, у електрошафах українських підприємств все частіше можна зустріти H05V-K/ X05V-K/ H07V-K/ X07V-K. Спеціалісти Пісківського заводу також погоджуються, з тим, що попрацювавши один раз із німецькою якістю, повертатись до вітчизняного виробника просто неможливо. Отож, для виконання  розводки у шафах управління в комплексну поставку на Пісківський завод були також додані дроти H05V-K.