ПАО "Мотор Січ"

ПАО "Мотор Січ"

Найменша деталь – частина великого успіху


Історія ПАО «Мотор Січ» почалася в 1907 році і налічує вже понад 100 років. Підприємство випускає надійні авіаційні двигуни і газотурбінні установки, які є конкурентними на світовому ринку. Продукція підприємства експлуатується на літаках і вертольотах різного призначення, більш ніж у 100 країнах світу.

 

Розробка та впровадження у виробництво сучасних технологій, що спираються на новітні досягнення науки і техніки, професійний, висококваліфікований і згуртований колектив, унікальна виробнича база, ресурси, ефективна управлінська стратегія - все це є плацдармом для успіху та сталого розвитку.

 

Однією з компаній, що вже декілька років поспіль виконує роботи з вдосконалення виробничих процесів та ліній на заводі ПАО «Мотор Січ» є партнер ЛАПП УКРАЇНА - ТОВ «ТЕХНОСЕНС». Черговим проектом універсальної інжинирінгової компанії в області розробки та реалізації автоматизації промислових об`єктів став проект модернізації системи управління лінії зняття нагару МЛГ-454. Олександр Маслюк, інженер ТЕХНОСЕНС, розповідає, що проект був виконаний на основі компонентів світових лідерів-постачальників систем промислової автоматизації – EATON, ABB, SIEMENS, LAPP KABEL. Гальванічна лінія являє собою послідовність контейнерів із рідиною та автооператорів, що пересуваються вздовж лінії та виконують переміщення кареток з деталями із однієї ванни в іншу у відповідності до завдання технологічного процесу.

 

У цілях електроживлення автооператора був використаний головним чином плоский кабель ÖLFLEX® LIFT F у оболонці з ПВХ пластикату. Плоска форма кабелю не лише запобігає скручуванню, але й робить підвіску більш компактною, а також мінімізує зачепи кабелю за оточуючі елементи. Маленький радіусі загину (до 10 діаметрів при рухомій прокладці) робить ÖLFLEX® LIFT F ідеальним для використання не лише у кабельних каретках вантажопідіймальних механізмів та транспортних пристроїв, як це реалізовано на ПАО «Мотор Січ», але і дозволяє прокладку у буксуючи кабельних ланцюгах. Температурний діапазон від –15°C до +70°C.

 

Для організації лінії передачі сигналів управління знадобився кабель, що зміг би витримувати велику кількість циклів згину/розгину та високі навантаження при торcуючому скрученні. Оптимальним рішенням став кабель ETHERLINE® TORSION P, випробуваний на більш ніж 1 мільйон циклів загину і крутіння вправо/вліво під кутом 180°/м . Конструкція кабелю (4 x 2 x AWG24/7) та поліуретанова оболонка без вмісту галогенів дозволяють не лише рухому прокладку кабелю з радіусом загину до 15 діаметрів, але і надійно захищають сигнал завдяки мідному екрануванню.

 

Для зв'язку між пультом управління і локальними регуляторами температури інтерфейсу RS 485 була використана, основним чином, екранована кручена пара. Номенклатура продукції включає кабель UNITRONIC® LAN з екрануванням у вигляді фольги чи мідним обплетення з частотою передачі даних від 200 до 1500 МГц. Широкий асортимент дозволив знайти оптимальний кабель для будь якої ділянки виробництва.

 

«ТОВ «ТЕХНОСЕНС» - наш постійний партнер в області поставок імпортованої кабельно-провідної продукції Lapp Group та електротехнічної продукції взагалі. За час співпраці компанія також підтвердила свій високий професійний статус, компетентність та активність в вирішенні поставлених інжинірингових задач. Ми цілком задоволені партнерськими взаємовідносинами ТОВ «ТЕХНОСЕНС» та ЛАПП УКРАЇНА, що склалися за довгі роки співпраці і можемо сміливо рекомендувати їх у якості надійних партнерів» – стверджує Зима В.П. зам. начальника цеху ПАО «Мотор Січ» в якому було модернізовано лінію.