Партнерство лідерів для розвитку ринку альтернативної енергетики

neue

Lapp Group – провідний виробник з’єднувальних рішень, та BELECTRIC OPV – лідер ринку з виробництва органічних фотогальванічних систем (OPV), підписали угоду про співробітництво. Компанії домовились про співпрацю в розробці нових технологій для органічних фотогальванічних модулів.

 

Партнерство двох лідерів ринку почалося ще в 2015 році, коли вони презентували гігантські сонячні скульптури на виставці ЕКСПО – 2015 в Мілані. Підписання угоди зараз тільки підтверджує думку про те, що майбутнє - за альтернативною енергетикою.

 

Прозорі органічні сонячні панелі вбудовані в архітектуру будівель – новий етап в розвитку сонячної енергетики.

 

Всі, звичайно, знайомі з масивними сонячними панелями, які використовуються зараз. OPV – це дещо зовсім нове в сфері "зеленої" енергетики. Ультратонкі сонячні панелі виробляють більше енергії ніж класичні фотогальванічні системи. Цього вдалося досягнути завдяки покращеній архітектурі фотоелементу, яка дозволяє більш ефективно використовувати сонячне проміння.

 

Також, від класичних панелей їх відрізняє те, що тепер вони пропускають сонячне проміння, що дозволяє використовувати гру світла в інтер’єрах будівель. Це значить, що перед нами зовсім новий практичний елемент дизайну, якого раніше не існувало.

 

«Органічні фотогальванічні системи дають можливість використовувати безліч нових форм. Ми досягли цієї гнучкості завдяки нашим запатентованим з’єднанням. Особливим наше рішення робить спеціальна формуюча маса, яка з’єднується з плівкою та надійно захищає підключення від вологи»,  - каже Стефан Кох, менеджер з розвитку нових продуктів в Lapp Group.

 

Складність полягає в тому, що з’єднання мають бути дуже тонкими, але в той же час повинні бути надійно прикріплені задля запобігання можливим пошкодженням або потраплянню вологи.

 

Це дуже цікаве рішення для будівельних організацій. Особливим його робить свобода для архітекторів та дизайнерів, адже вони можуть застосовувати його в своїх проектах, тож з такою технологією друку панелей  та з’єднань вони можуть використовувати фотоелементи нестандартних форм та розмірів.

 

«Розробка вже ведеться і перший готовий продукт планується випустити вже в 2017 році», - інформує Райнхарб Пробст, менеджер ринку Solar в Lapp Group.

Інноваційні технології з`єднання для органічних фотогальванічних модулів на EXPO 2015