ЛАПП УКРАЇНА отримала сертифікат ISO 9001:2008

ЛАПП УКРАЇНА отримала сертифікат ISO 9001:2008

Нині у більшості країн підтвердженням якості послуг, які надає компанія, вважається сертифікація системи менеджменту якості на відповідність стандарту ISO 9001:2008.


Наявність у компанії сертифіката свідчить, що компанія добре організована, в ній чітко розподілені обов'язки, процедури, дотримується технологія роботи, маються оперативні інструкції, що дотримуються й відомі всьому персоналу, існують відпрацьовані процедури контролю виконуваних робіт і, звичайно, професійний і висококваліфікований персонал, здатний якісно виконувати свою роботу.


З метою підвищення якості послуг, що надає наша компанія клієнтам, на основі стандартів ISO 9000 ЛАПП УКРАЇНА було розроблено «Керівництво з системи менеджента якості» - комплекс методів,  інструментів та ресурсів, які забезпечують управління якістю впроваджень, підтримання його на належному рівні та постійне вдосконалення. Завершальний етап процесу сертифікації – зовнішній аудит. Так, акредитований орган з сертифікації «Глобал Сертифик по результатам проведеного аудиту видала компанії ЛАПП УКРАЇНА сертифікати відповідності стандартам ISO 9001:2008 національного та міжнарожного зразкув за напрямком продаж та просування кабельно-провідникової продукції та кабельних аксессуарів.


Петро Дзюба, Голова керівництва з системи менеджменту якості: «Успішной сертифікації та впровадженню даного міжнародного стандарту передувала велика підготовча робота всього колективу компанії. Була проведена розробка і реалізація системи менеджменту якості, проведено успішне навчання співробітників за стандартом ISO 9001-2011 та налагоджена робота по безперервному поліпшенню її функціонування».


Валерій Мардаль, директор ЛАПП Україна: «Сертифікація системи менеджменту якості - важливий крок розвитку компанії та стратегічна мета в рамках глобального ведення бізнесу групи. На сьогодні вже більшість дочірніх компаній Lapp Group підтвердили свою конкурентоспроможність на локальних ринках та ефективність взаємодії з клієнтом, впровадивши систему ISO 9001:2008».