Барабан з функцією замовлення

Baraban

«Чому б не організувати потік матеріалів під час виробництва за принципом супермаркету? Товар знімається з полиці, а утворене пусте місце фіксується та знову заповнюється». Так описував у 1947 році  свою ідею японець Таїчі Оно - винахідник системи канбан, яка наразі стала більш актуальною,  ніж будь-коли раніше. Ця концепція також вплинула на створення Smart Factory 4.0.

 

Над тим як цей принцип може бути застосований до кабельного барабану праціє Мадлен Берлін - відповідальна в Lapp  Group за планування логістичних послуг та її колеги. «Щоб гарантувати клієнтам постійну наявність необхідного кабелю та спростити процес замовлення, ми розробили систему канбан для барабану». Вона гарантує, що продукція завжди буде у наявності в необхідній кількості. З цією метою на кабель або полицю наноситься етикетка. А клієнт отримує від Lapp Group ручний сканер. Коли залишок кабелю на складі клієнта наближається до завершення, достатньо просто відсканувати етикетку, і замовлення буде здійснене автоматично. Завдяки цій системі співробітники, що бігають по складу з ручкою та олівцем, записують номер артикула та метраж, а потім вручну вводять все це до комп'ютера, залишаться в далекому минулому.

 

Необхідно знову переосмислити «статус-кво»

 

Тобто стан речей на сьогоднішній день. Бо Lapp Group не була б самою собою, якби не намагалася реалізувати ще більше інноваційних ідей в цій сфері. Наступним етапом у системі канбан для барабану повинен стати сам кабельний барабан, що має розпізнавати своє власне наповнення, сигналізувати про досягнення мінімального запасу та зможе виконувати замовлення автоматично. В результаті, ця система принесе не лише зручність та оперативність у роботу клієнтам, а, також, гарантію наявності запасів та зниження потреби капіталовкладень у складські запаси.

 

«Для реалізації системи ми перевіряємо можливі трансформації та способи, розвиваємо власні ідеї та детально аналізуємо рішення", - каже Мадлен Берлін. Ми усе плануємо, вираховуємо, досліджуємо та тестуємо. Як, зрештою, буде визначатися мінімальний запас: за вагою, відстанню або механічним шляхом, молода співробітниця зберігає як комерційну таємницю. Вона абсолютно впевнена, що «інтелектуальний» кабельний барабан, що знає ваш фактичний запас та самостійно звертається за поповненням, вже не за горами.

 

«Через декілька років це стане реальністю», - впевнена Мадлен Берлін. Напевне, їй краще знати. Зрештою, вона зі своїм відділом знаходяться на правильному шляху.