Система зарядки для електромобілів від компанії LAPP здобуває золоту нагороду

Інноваційна система зарядки для електромобілів від компанії LAPP здобуває золоту нагороду.

LAPP German Innovation Award 2018

Генеральний директор компанії LAPP Маттіас Лапп (Matthias Lapp) і засновник конструкторського бюро ID AID Свен фон Бьоттіхер (Sven von Boetticher) отримують приз від German Innovation Award. Зліва направо: Свен фон Бьоттіхер, Маттіас Лапп і Андрей Купец (Andrej Kupetz), генеральний директор Німецької ради з дизайну (German Design Council) м. Штутгарт, 11 червня 2018 р.

На першій церемонії вручення нагород нової премії German Innovation Awards система зарядки Mode 2 від компанії LAPP здобула золоту нагороду в категорії «Транспорт». «Ця нагорода є доказом ефективності нашої стратегії, що полягає у фокусуванні на потребах наших клієнтів», — заявив генеральний директор Маттіас Лапп. «Частково це стало можливим завдяки тому, що сучасні технології компанії LAPP підкріплюються неперевершеним дизайном».

Ця система зарядки створена, щоби надати можливість автовиробникам втілити їх власний дизайн та об’єднати його в одне ціле з передовим досвідом роботи нашого бренду. Компанія LAPP є першим виробником, якому вдалося послідовно втілити цей підхід, а доказом його успішності є не лише отримання інноваційної премії, а ще й великий попит серед автовиробників. За розроблення дизайну системи заряджання відповідає конструкторське бюро ID AID, що базується в Штутгарті. Компанія ID AID вже працювала над декількома проектами для LAPP (зокрема, над створенням системи заряджання для автомобілів BMW).

Компанія LAPP виграла першу нагороду German Innovation Award за свою нову систему зарядки Mode 2 з інтегрованим блоком управління IC-CPD.

Компанія LAPP виграла першу нагороду German Innovation Award за свою нову систему зарядки Mode 2 з інтегрованим блоком управління IC-CPD.

Отримання нагороди за систему заряджання в режимі Mode 2 з інтегрованим блоком управління IC-CPD (In-Cable Control and Protection Device) сприятиме підвищенню інтересу до електромобільності. До сьогоднішнього дня автовиробники, зазвичай, не приділяли належної уваги можливості заряджання від побутової розетки — процесу, відомому як заряджання в режимі Mode 2 — і розглядали її в якості підходящого рішення лише на випадок крайньої необхідності. Саме ця прогалина і стала тією нішею, яку заповнила компанія LAPP зі своєю системою зарядки з інтегрованим блоком управління IC-CPD, що включає в себе численні технічні інновації — як-от більш високий зарядний струм і функції захисту від перепадів напруги. Кабель живлення зі змінним адаптером дає системі змогу працювати від побутової розетки або розетки з роз’ємом CEE-типу в будь-якій точці світу (із забезпеченням потужності до 11 кВт), використовуючи пристрої для контролю температури та автоматичний детектор максимального зарядного струму. Підключення мережевого кабелю до коробки, висувний механізм якої забезпечує можливість інтуїтивно роз’єднати його всього у два кроки, є чудовим прикладом поєднання оптимальної форми та функціональності. У цьому й полягає критерій присудження нагороди German Innovation Award — журі оцінює такі параметри, як функціональність і зручність застосування, характеристики дизайну та рівень інноваційності.

Нова система заряджання для електричних і гібридних автомобілів по суті є пересувною зарядною станцією та настінним модулем. Завдяки спеціальному тримачу, який можна встановити на стіні гаража, цей пристрій здатен замінити собою дорогу настінну зарядну станцію. Крім того, він завжди буде під рукою, оскільки легко вміщується у ваш багажник.

«Система LAPP Charge робить процес заряджання електричних транспортних засобів від стандартних побутових розеток у Німеччині, Європі та за її межами не лише технічно більш надійним, але й набагато зручнішим. Це давно очікуваний продукт, який встановлює нові стандарти для систем заряджання в режимі Mode 2 і надає водіям електричних транспортних засобів впевненість у тому, що вони можуть розширити радіус їхнього використання аж до територій інших країн», — таким був вердикт журі.

За допомогою кабелю живлення зі змінним адаптером система заряджання дає змогу заряджати автомобіль від побутової розетки або розетки з роз’ємом CEE-типу в будь-якій точці світу.

За допомогою кабелю живлення зі змінним адаптером система заряджання дає змогу заряджати автомобіль від побутової розетки або розетки з роз’ємом CEE-типу в будь-якій точці світу.

Нагороду German Innovation Award вручають продуктам і обладнанню, що використовуються в різних галузях і вирізняються на фоні попередніх рішень, передусім, у плані орієнтації на користувача та наявності додаткових переваг. Чому? Тому що інновації, які визначають майбутнє й покращують життя, можна знайти абсолютно у всіх галузях. Інколи їх помічаєш із першого погляду, а інколи — ні. Нагорода German Innovation Award призначена для того, щоби це змінити. Вона популяризує виняткові розробки серед широкої аудиторії та сприяє їх успішному представленню на ринку.

Вона вручається Німецькою радою з дизайну. Створена парламентом Німеччини та фінансована з доходів від німецької промисловості, ця рада є незалежною, визнаною на міжнародному рівні організацією, що підвищує конкурентоспроможність компаній. За допомогою проведення власних конкурсів, виставок, конференцій, курсів і створення публікацій вона робить важливий внесок у процес передавання знань у галузі дизайну.